De schipper

......Er was eens een schipper die met z'n bootje op zee onderweg was. Zijn kaarten waren nat geworden en hij was ergens de weg kwijt geraakt. Hij voer dan weer hier en dan weer eens daar, maar hij kwam telkens weer op dezelfde plek uit.
De schipper voelde zich bang en alleen. Hij werd er moedeloos van.

Toen hoorde hij in de verte het gepuf van een loodsbootje en met wat aarzeling vroeg hij om hulp. Hij kon niet op sleeptouw worden genomen, want een loodsboot is geen sleepboot. Wel kon de schipper een kaart lenen. Nu wist de schipper tenminste waar hij was. Helaas had de loods geen kaart met de bestemming van de schipper.

Samen dachten ze over een oplossing. En toen de loods vroeg hoe hij het op de schippersschool had geleerd ging er een lichtje bij de schipper branden. Hij was helemaal vergeten dat hij nog een sextant had liggen in het vooronder. Daarmee kon hij met de zon z'n route bepalen.

In het begin ging het nog wat onwennig dus de loods voer een stukje mee. En toen de schipper weer op koers was namen ze als vrienden afscheid van elkaar.

We zijn nu vele jaren verder en terwijl de schipper fluitend z'n boot schildert denkt hij met een glimlach terug aan de loods ..... hij is blij dat ze elkaar ontmoet hebben....